Став

 • Марјан Николовски: Восхитувачи на глупоста
  27.12.2013 - 22:32
  Кога и се восхитуваш и аплаудираш на глупоста и на будалиот, тогаш значи дека длабоко си заглавил во сопствена беда, беиздејност, бесчовечност. Тоа само ќе произведе, другите, во вас да ја видат само...
 • Драган Павловиќ Латас: Кандидати
  22.12.2013 - 23:55
  За пролетните, претседателски избори станува збор.Се плашам дека ова се последни избори на кои ќе се избере претседател Македонец. На слободни непосредни избори за претседател на Македонија. Да.Веќе...
 • Влатко Ѓорчев: Пироманите не ја запалија Македонија
  22.12.2013 - 12:13
  Денес на говорницата во Собрание беше пуштена „Бела чао“. Демек, револуција и бунтовност, отпор и борба. Демек, поминала цела година од отпорот на Бранко Црвенковски на улиците, па тие не се...
 • Драган Павловиќ Латас - Фришоп
  15.12.2013 - 23:38
  Имало лек за спас од турскиве серии. Секои шест месеци да имаме избори.Само политика може да ги загрози ликовите од турските мелодрами во кои се венее од љубов, вообичаено забранета, што е стандард...
 • Марјан Николовски: Играта се вика новинарство
  15.12.2013 - 00:02
  Два дена гледам како новинари даваат отчет, како пред истражен судија, на обвинителна клупа, за професијата. Пратениците прашуваат, новинари одговараат. За некаква слобода на изразување, за притвори...
 • Драган Павловиќ Латас: Ревизија
  02.12.2013 - 12:44
  Знаев дека со доаѓањето на Шекеринска на чело на СДСМ ќе се случуваат лоши, невообичаено лоши работи. Таа еднаш беше шеф на партијата, долго беше втор човек во истата, а сега се враќа како владетел...
 • Александар Спасовски: Пратенички имунитет
  19.11.2013 - 19:27
   Новите собраниски ѕидови како уште толку да ја заштитија институцијата пратеник. Од зад тие ѕидови, господата во одело можат да зборуваат што сакаат. Можат да обвинат кого сакаат и за што...
 • Драган Павловиќ Латас: Раѓање
  18.11.2013 - 00:28
  Не има се помалку. Да. Секоја година Македонците се на број помалку од минатата и се така по ред. Со години. Ако вака продолжи, за помалку од педесет години Македонците ќе паднат под половина од...
 • Влатко Ѓорчев: Заев - лажење в лице без усул
  16.11.2013 - 13:43
  Јасна е работата. СДСМ ќе дава нереални ветувања, безобразно ќе лаже, ќе манипулира, а с` со цел да го поправи изборниот резултат на следните парламентарни избори, кога и да се случат. Веќе станува...
 • Марјан Николовски: СДСМ Античка
  05.11.2013 - 23:26
  Човек просто да не може да си дојде на себе. Оние што ја измислија наводната антиквизација и веќе пет години тврдат дека власта ја спроведува како државна политика, која патем нели беше причина за...
 • Драган Павловиќ Латас - Дебата
  03.11.2013 - 23:42
  Кај ја најдоа баш Шекеринска да прозива други кој колку имал, колку трошел, и од каде му се парите. Тој што е проектант на планот гарант не е од тука. Пак СеДеСето решило да се ангажира некој од...
 • Илија Димовски: Да ја обединиме сликата за Македонија
  31.10.2013 - 12:36
  Македонската левица (или барем оние што с` уште се препознаваат и се прозиваат под тој термин) очигледно има сериозни проблеми да го прифати плурализмот на македонското општество денес и во минатото...
 • Драган Павловиќ Латас: Пресуда
  28.10.2013 - 10:00
  Пак маици. Печатени некаде, од некого, а ги платил некој. Се е непознато.Само глумците се исти. Целата екипа. Ако те удри длабок сон, и се разбудиш, да речеме, после десет години, ништо немаш...
 • Марјан Николовски: Зошто не бев на протестот за Кежаровски?
  25.10.2013 - 18:38
  Уште пред да се случи протестот за Томислав Кежаровски ги знаев насловните страници на одредени медиуми и интернет портали во Македонија. Иако исценираниот план не одеше како што треба, сепак тоа не...
 • Марјан Николовски: Протестниот бал на бламот
  15.10.2013 - 23:02
  Не знам, но така сум слушнал. “Само првиот милион бил нелегален… сите други биле легални”… Се разбира ако не те фатат…И што беше поентата на денешниот протест пред основниот суд во Скопје?...
 • Александар Спасовски: Љубчо пред гол со пета
  14.10.2013 - 10:56
  Љубчо наeднаш стана главен играч во опозицијата. Вплеткувањето на Шиповиќ во наводен криминал тежок милион евра од Љубчо направи човек кој ќе ги влече конците на Бихаќка во наредните неколку месеци....
 • Драан Павловиќ Латас - Популизам
  13.10.2013 - 23:45
  Ете, дојде време, комунистите да им префрлаат на демократите дека применувале популизам. А комунизам е втор збор за популизам, по дифолт. Што ли мака ги натерало во СеДеСето да фрлаат камен врз себе....
 • Драган Павловиќ Латас - Морално
  06.10.2013 - 23:43
  Во принцип, приказните за моралот се, сами по себе, неморални. Како што насилствата во името на демократијата, врз другите кои не ја прифаќаат вашата демократија, се недемократски. Но, на крајот...
 • Драган Павловиќ Латас - Лидер
  29.09.2013 - 23:12
  Ќе вадиме 40 дена откако Жерновски ни забрани кучињата да лајат, а алиштата да се сушат на балкони. И, нема ден тагата да запре.Тоа се две единствени проактивни одлуки кои тој и неговиот Совет на...
 • Латас: Вечерна школа
  22.09.2013 - 23:28
  Е таман се понадевав на бурна и борбена есен, и - статива. Ништо.А убаво почна. Разиграно и срчано уште во петинг фазата.Се закрви работата околу извештајот на комисијата за ланскиот 24 декември....

Pages