Став

 • Донтов - Радин изборен модел
  25.07.2016 - 10:24
  Штета што вчера се изгласаа измените на Изборниот законик без да се инкорпорира иновацијата на Рада и на нејзините шарени учители во делот на изборниот модел во земјава. Пропуштивме шанса Македонија...
 • Игри без граници или немање на мерка
  25.07.2016 - 10:20
  Игранката на СДСМ наречена „кредибилни – кристално чисти избори“ или во основа „да дојдеме на власт без мака, понуда за граѓаните и избори“, станува игра без мерка. Немање на државотворен капацитет,...
 • Специјални губитници
  14.07.2016 - 18:58
  И покрај сите специјални марифетлуци, специјален изборен резултат во нивна полза е само мисловна именка. Пуста желба на специјалните македонски граѓани. Генезата на специјалната политика може да се...
 • Заев не победил на 5 јуни за наше добро
  22.06.2016 - 11:03
  „Бараме регуларни, фер и демократски избори. На 5 јуни, ако одевме на избори, ние ќе победевме, но што со принципите, со граѓаните, со нивната слободно изразена волја?  Тоа треба да биде основа...
 • Преку хаос до власт
  07.06.2016 - 11:56
  Лицемерството, несериозноста и нестабилноста на опозицијата во Република Македонија кон македонските граѓани се огромни. Веќе неколку години наназад во недостиг на идеи, креативност, програма,...
 • Еве им листа што уште да искршат
  19.05.2016 - 13:10
  Нападите и боењето на објектите стана апсурдно. Не само апсурдно, туку и штетно, скапо и референдумски осудено од убедливото мнозинство на граѓани.И нема подобар билборд за нивниот вандализам и...
 • Како еврото достигна 75 денари?
  03.05.2016 - 11:38
  Ако некому досега не му било јасно со каква банда имаме работа, по обидот да се создаде паника кај граѓаните во поглед на курсот на денарот, и на кризата да i се додаде нов фронт, сe би требало да...
 • Шарената лага на револуцијата
  25.04.2016 - 12:23
  Македонија не била, не е и нема да биде во скоро време зрела за независни граѓански иницијативи – „третата мисла“ во државата поради неможноста да опстои подолг период и/или поради што не е...
 • Политика на шарени играчки
  25.04.2016 - 11:12
  Живеам со три деца. Живеам со постојано прескокнување разни шарени играчки, не секогаш успевам сите да ги избегнам, а добар дел од нив ми предизвикуваат вистинска болка кога ќе ги нагазам (посебно во...
 • Една вечер пред ТВ во „диктатурата“
  11.04.2016 - 11:10
  Доволно е една вечер да се помине пред телевизорот и работите се јасни. Таков беше четвртокот вечерта на 7 април 2016 година. Kој беше ТВ-репертоарот во „диктатурата“? Одиме по ред.Сашо Орданоски и...
 • Родило се, ќе га љуљамо!
  08.04.2016 - 12:20
  Пред од прилика месец дена цитирав што вели Владиката Данило во „Горски Вјенац“ – „Јанко брани Владисава мртва, што га брани кад га неодбрани?“ Бејли, Орав и останато друштво бранеа, бранеа ама не се...
 • Катица Јанева и легитимитетот
  23.03.2016 - 12:44
  Иако на Катица Јанева веќе некое време свесно и го имаат скратено маневарскиот простор во давање изјави заради доброто на СДСМ и на дел од меѓународната заедница која е нескриено и нејзин старател,...
 • Заев гонејќи фантоми гласачи, се претвори во фантом-политичар
  23.03.2016 - 11:29
  Во предвечерието на предвремените парламентарни избори, Зоран Заев, еве веќе неколку месеци, упорно и тврдоглаво бара 500.000 фантоми гласачи низ Република Македонија. Очајнички сака да ги пронајде...
 • Белгиско удбашче
  23.03.2016 - 11:26
  Белгиецот ги помина сите можни граници на елементарна човекова култура обвинувајќи ги македонските граѓани кои застанаа пред Уставниот суд дека си ја продале слободата за 1.000 денари и сендвич.Така...
 • Фантомско привидение за Заево спасение
  22.03.2016 - 11:32
  Човек само треба да ги следи изјавите што г. Заев ги дава на медиумите. Ништо повеќе. Секоја изјава е приказна за себе и по себе, полна со контрадикторности, со нелогичности, со медиумски балони и...
 • Фантоми и математика
  10.03.2016 - 11:01
  Фазата на вкрстена проверка на податоците од неколку бази треба да доведе до легитимизација и кредибилност на избирачкиот список, по што веројатно потоа никој не би требало да го оспорува основниот...
 • Единствениот проект на СДСМ- државен удар
  02.03.2016 - 14:05
  Политичката теорија многу прецизно ги има дефинирано различните форми на преземање на власта кои не можат да се поврзат со демократијата, а уште помалку со либерално-демократскиот уставен поредок....
 • Јајцата на СОРОС
  01.03.2016 - 11:13
  Среќа што испадна гужвата со Уставниот суд и Законот за помилувањето. Зашто мислев дека има многу граѓани што не чуле, кои не знаат дека во оваа земја постои Уставен суд. Или дека се меѓу оние 600....
 • Транзициските џелати и џелатки зборуваат за правда и за право
  01.03.2016 - 11:07
  Интересна е оваа македонска политика. Толку многу комедијанти собрани на едно место веројатно не можат да се најдат ниту во циркус, ниту во комедијанско кабаре. Толку многу оседени разгракани гаврани...
 • Една шанса
  23.02.2016 - 10:56
  Граница. Еднo од оние нешта што никогаш не можетe да ги замислитe во позитивен контекст. Прво на памет ни доаѓа слика зa непријатна бирократија, печати, чекање во колони,...

Pages