Став

 • Kако да фрлиш 20 милиони, а Груевски пак да води
  27.11.2015 - 11:18
  Многу сме среќни што Доналд Туск утре ќе дојде да нe види и да нe праша за јуначкото ни здравје. А знаете ли кој воопшто е тој човек? Поим немате нели? Kако и мнозинството Европејци кои веројатно...
 • Балонот на манипулацијата пред експлозија
  27.11.2015 - 11:16
  Помеѓу реалноста и приказните има само една константа. Како премин од едната кон другата половина е манипулацијата. Нејзината успешност зависи од капацитетот да се препознае, или од летаргичноста да...
 • Петинг
  10.11.2015 - 19:08
  Под надворешна присила која во Македонија не е видена од Рамковниот во 2001 година извршена е примена на договореното од Пржино, па потоа доградено и дополнето со нови барања на СДСМ и дипломатите....
 • Десетте минуси на Никола Груевски
  02.11.2015 - 13:56
  Дваесет и двајца мигранти се удавиле во Егејското Море. Меѓу нив тринаесет деца. Само неколку дена откако Жан Kлод Јункер одржа мини-симит со балканските лидери. За решавање на кризата. На која...
 • Тестамент
  26.10.2015 - 11:38
  Од првото утро, кога почнува да чука саатот што не следи се до крај... од тој ден, па се понатаму, секој од нас го пишува својот тестамент. Буква па збор, страна по страна, го носи теретот на она што...
 • Синодски викенд на измамени мртовци
  20.10.2015 - 12:35
  Мислите дека е скандалозно? Не! Драги мои . . . Срамно е! Се чини дека Македонската православна црква, односно досетливиот Архиепископ, го осмислиле најоригиналното решение за деценискиот проблем во...
 • Ало, Израел те демантира
  20.10.2015 - 12:32
  Со какви ли очи Израел и нивните официјални државни органи и институции гледаат на Македонија? Што си велат? По скандалите со лидерот на опозицијата, што ли си разговараат за Македонија и што ли...
 • Специјален
  23.09.2015 - 18:38
  Се е пропаганда. Само она што лично можеш да го видиш и провериш вреди внимание. Запамти го тоа, особено кога се работи за политиката.Како што се пропаганда и бомбите на Заев. Сега, откако оствари...
 • Хепи Фрајдеј
  20.09.2015 - 12:32
  Вчера три пат во текот на денот се обидов да се саморазбудам. Првиот пат со вода. Вториот со себешамарање, третиот пат се обидов да се опијам, па белким така ќе се разбудам. Не оди. Не сонувам,...
 • Лекција за законитоста
  07.09.2015 - 23:35
  Инволвираноста на политиката во овој судски случај ја става на преден план политичката наместо правната димензија, и за жал ги инструментализира посебно проопозициските медиуми да прават директен...
 • Параполитика на украденото граѓанско општество
  03.09.2015 - 23:31
  Граѓанското општество е значаен фактор за плурализација и демократизација на секое општество. За тоа нема дилема, исто како што нема дилема дека во Македонија граѓанското општество, генерално...
 • Дијаспората е дел од македонското национално битие
  12.08.2015 - 14:03
  Ништо не е поинаку со кампањите и хајките против македонската дијаспора. Тоа останува исто, со децении, независно дали доаѓаат од KПМ, од нивните наследници во СДСМ или нивните медиумски трабанти. И...
 • Услови за фер избори
  11.08.2015 - 14:54
  Во продолжение погледнете ја најновата листа на барања на СДСМ и нивните медиумски пајтонџии со кои барем една недела ќе бидат задоволни од реформските процеси во државата и можеби ќе престанат да...
 • Ќе има ли избори и зошто можеби не?
  05.08.2015 - 14:01
  24-ти април е така далеку, а толку близу. Денот кога, нели Македонија ќе треба да сврти нова страница, се гледа како премин од пеколот кон рајот. Двери на слободата. Демек од следниот 25-ти април се...
 • За глобата во дослух со граѓаните
  05.08.2015 - 10:05
  Собранието на Република Македонија минатата недела донесе три исклучително значајни закони, Законот за прекршоците, Законот за општата управна постапка и Законот за парничната постапка. Сите тие се...
 • МРТВ партнер
  28.07.2015 - 10:37
  Ова горештиниве никако да удрат во политичарите. Македонската инает политика, по се изгледа е отпорна на се, па вакви топлотни удари повеќе и се егзистирачки феномен, отколку можност за рестартирање...
 • Демир Хисар
  23.07.2015 - 12:16
  Груевски бил на одмор во Израел. И имал очила за сонце од 60.000 долари. Па некој тепал некој сопственик на портал. Всушност, тепачот не бил „некој“, туку лично власта. Немала истата таа власт друга...
 • Испржени разговори
  21.07.2015 - 12:17
  Само ѓубре остана од Кампот на слободата пред Влада. Камперите заминаа по постигнатиот анекс на договорот од 2 јуни на кој свој потпис ставија лидерите на четирите најголеми политички партии. Како...
 • Од трите подолгото
  21.07.2015 - 12:16
  Мина и таа Пржинска сага. Инаку Цветин има право. Црниче е тоа, а не Пржино. Но, Скопје се преполни со “ептен“ Скопјани во последните 30-40 години, па и населбите и познатите места станаа “Бензиска...
 • Што може да стори Грција за подобрување на својот углед?
  09.07.2015 - 14:27
  Наплив на мигранти, конфликти во соседството, голем должнички товар, недоволно наплатени даноци, загуба на работни места, општа неизвесност - доколку се праша еден просечен германски даночен обврзник...

Pages