Луѓе од сите краишта на поранешна Југославија положија цвеќе пред бистата на Тито

Денеска пред бистата на Тито голем број лица положија цвеќе во чест на неговиот роденден.

Денеска се одбележува Денот на младоста во земјите на некогашна Југославија. Според српските медиуми, денеска повеќе од 3000 лица положиле цвеќе и го посетиле гробот на Јосип Број Тито.

 

најчитано сега