Костадиновски и Дојчиновски именувани за директори на „Илирика Фунд Менаџмент“

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија даде согласност Коста Костадиновски и Јован Дојчиновски да бидат именувани за извршни членови на Одборот на директори на Друштвото за управување со инвестициски фодови „Илирика Фунд Менаџмент“ АД Скопје.

Следните две години Коста Костадиновски ќе ја врши функцијата Главен извршен директор, а Јован Дојчиновски ќе биде извршен директор на „Илирика Фунд Менаџмент“ АД Скопје. Тие и досега раководеа со друштвото, соопшти КХВ.

Друштвото за управување со инвестициски фодови "Илирика Фунд Менаџмент" АД Скопје управува со три отворени инвестициски фондови: Илирика Глобал Растечки Пазари, Илирика Југоисточна Европа и Илирика Кеш Фонд.

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија денеска даде одобрение и на измените и дополнувањата на Статутот на Друштвото за управување со инвестициски фондови „Илирика Фунд Менаџмент" АД Скопје.

МИА

14.11.2013 - 11:54

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега