Блогерај

 • Како да го отпуштите својот газда?
  28.05.2013 - 11:41
  Понижувањето низ кое поминуваат работниците, најдобро го разбираат оние кои работат. Демократијата, врз која е нашето општество наводно засновано, престанува да важи оној момент кога ќе дојдеме на...
 • Како да станеш влијателен твитерџија за 10 дена
  17.05.2013 - 14:56
  Четврток ти е пола петок. Сите се благо еуфорични и проаѓа речиси све.Од сабајле ќе се потрудиме да лапнеме некој следач од овие што се бафтаат со политика. Слабо ретвитаат нешто што не е политика,...
 • Мобинг?! Не, експлоатација!
  14.05.2013 - 00:58
  Владата минатата недела го усвои Предлог законот за заштита од вознемирување на работното место или популарно наречен Предлог закон за заштита од мобинг. Психичкото вознемирување, според овој закон,...
 • Не е до жените бре дедо Петре
  08.05.2013 - 12:15
  За митрополитот Преспанско-пелагониски Петар нема дилема дека вината за се поголемиот број на разводи во Македонија е во македонската жена. Жената денес има големи права, но заборава дека мажот е...
 • Скептикот кој стана сведок
  06.05.2013 - 23:58
  Немоќна светлина трепереше на камениот ѕид во одајата. Онаму каде што седев стуткан и задлабочен, талкајќи во лавиринтите на разумот. Шумови кои доаѓаа однадвор, срамежливи, притаени, небаре се пази...
 • Шупачки стандарди за шупачки народ
  02.05.2013 - 01:31
  Психијатри делувајте. Ја молам докторскава фела у државава да ни се обедини и под итно да делува пошо состојбава со народов наш напатен станува алармантна. Забегаа луѓево со некои бедни ликови, те...
 • 50те најдобри македонски твитови
  29.04.2013 - 20:06
  50то издание на најдоброто од твитер, се надеваме дека и овој пат успешно ги собравме најдобрите ,најуникатните твитови. И на крај се надеваме дека онаа бројка што оди напред ќе стане троцифрена....
 • 11-те главни правила на детскиот уличен фудбал
  28.04.2013 - 00:12
  1. Најдебелото дете секогаш се става на гол2. Детето што има фудбал одлучува кој ќе игра, а кој не3. Пенал се добива само ако фаулираното дете пцуе многу или изгуби многу крв4. Утакмицата завршува...
 • Кичево и Струга обединети
  24.04.2013 - 14:33
  Откако жителите на Пустец ја извршија својата граѓанска должност, а Фрчковски може мирно да спие и да не размислува за селење во една од трите „слободарски“ енклави во Република Македонија, како што...
 • Проклети да сте! (писмо од дијаспора)
  22.04.2013 - 16:19
    Феникс, Аризона и убава сончева Сабота. Си купив ново ауто па се возам, мерак пусти. Ден како створен да бидеш среќен. Секаде наоколу гледам саде безгрижност, убавина, насмеани луѓе,...
 • Изборно фијаско
  20.04.2013 - 14:14
  Искрено сметав да посветам колумна за локалните избори откако тие официјално ќе завршат, но поради новите прегласувања во Центар и Струга, бев приморан оваа колумна да ја напишам денеска. Сосема е...
 • СДСМ, освестете се !
  02.04.2013 - 01:16
  Главна фалшлива точка во системот на СДСМ, каков и да е тој - организиран илинеорганизиран, е недостигот на смисла/талент за ситуациона анализа. Тоа го забележав уште во 2006 година, кога владата на...

Pages