Болницата 8 септември демантира: Можеби имало пропусти, но не и лажно прикажување податоци

Денеска од болницата 8 септември остро реагираа на тврдењата на министерот за здравство Никола Тодоров дека имало голем број неправилности при внесувањето на податоците.

- Не можеме во целост да се согласиме со изјавата на министерот Тодоров, бидејќи оваа инспекциска контрола не беше темелна. Можеби имало ненамерни мали пропусти, но примерот за гастропатологија е сосема неточен.

Од болницата инсистираат на темелна контрола и комплетен увид во целата документација со која располага болницата.

ФОТО: Утрински 

најчитано сега