Пешевски на манифестацијата Европски ден на претприемачот

- Во организација на Европската бизнис асоцијација денеска почнува манифестацијата Европски ден на претприемачот и Европска недела на мали и средни претпријатија под мотото „SMART prenuеrship за развој и напредок“.

Целта е промовирање на претприемништвото, креативноста и иновативноста, како и информирање на претприемачите за поддршката што им се нуди преку разни форми за нивен развој достапни во националните, локалните и програмите на ЕУ.

На манифестацијата ќе се обратат заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Владимир Пешевски и министрите за економија и за образование и наука, Ваљон Сарачини и Спиро Ристовски.

31.10.2013 - 09:41

најчитано сега