Над 108.000 нови работни места во Македонија во последните 7 години

Над 108.000 нови работни места се отворени во Македонија во последните 7 години, покажуваат последните податоци на Државниот завод за статистика. Од 2006 до денеска има 108.063 вработени повеќе. Од почетокот на годинава, бројот на вработени се зголемил за скоро 28.000, додека во периодот од април до јули годинава, отворени се 9510 нови работни места. 

18.09.2013 - 10:38

најчитано сега