Западен нил ја нападна Србија - починаа 20 лица

Од вирусот Западен нил кој се повеќе зема замав во Србија за жал животот го загубиле 20 лица.

Во Србија се пријавени 177 заболени, а најчесто станува збор за лица постари од 50 години.

Инаку, лицата кои починале од Западен нил се најчесто повозрасни од 50 години и се хронични болесници.

13.09.2013 - 10:39
Фото: 
Журнал.мк

најчитано сега