Двајца Арачиновци си живееле богат живот без да потрошат ни денар - еве што направиле

42 годишниот С.А. и 44 годишниот С.Р., двајцата од село Арачиново си фалсификувале пари а потоа си ги трошеле.

Двајцата арачиновци откако си набавиле фалсификувани пари, земале 1200 од лажните евра и почнале да си ги трошат или да си ги менуваат за денари. Освен С.А. и С.Р., кривични пријави си заработиле М.Б.(49), Ј.Г.(58), Б.П.(66) и В.К.(65) за „недозволена наплата и исплата на ефективни странски пари“.

 

најчитано сега