Кочани: Тројца вработени во Македонска пошта ја оштетиле за 3.000.000 денари

45-годишниот Б.Д. вработен како одговорно лице во „Македонска Пошта“ Кочани, 40-годишниот Г.В. вработен како трезорист во Поштата и 59-годишниот С.С. вработен како оператор на платен промет си заработија кривична за несовесно работење во службата.

Трите лица во период од 2009 до 2011 година, во 13 сприсвоиле парични средства од трезорот на Поштата во Кочани, додека во 11 случаи изготвиле документација за фиктивни парични одвишоци.

Тие ја ошеттиле Македонска пошта за 3.303.000 денари.  

најчитано сега