Британец го загуби животот на Алпите

Човек чие што име не е објавено вчера загинал додека пешачел по Алпите.

Човекот од Велика Британија кој пешачел со уште една личност изгубил рамнотежа се лизнал и паднал на Австралиските Алпи, при што за жал го загубил животот.

Ниту Британецот ниту неговиот придружник не биле искусни планинари.

 

најчитано сега