Пронајдени четири гранати во Битола

Вчера во 17 часот и 05 минути во Љубојно, битолско при изведување градежни работи во дворното место пронајдени се четири стари артилериски гранати кал.75мм, од Првата светска војна.

Гранатите се подигнати од страна на пиротехничар од ДЗС.

најчитано сега