Софија Куновска го замени Стевчо Јакимовски

Координаторката на советничката група на СДСМ во Град Скопје, Софија Куновска е новиот претседател на Градската организација на СДСМ во Скопје. Таа на оваа позиција доаѓа на местото на Стевчо Јакимовски кој по несогласувањата во СДСМ ја напушти партијата иа ја формираше ГРОМ.
„Ќе ми претставува чест, но и голема обврска да раководам со скопската организација на СДСМ. Сега следи формирање на новиот раководен тим, кој успешно ќе ги запознае граѓаните со социјалдемократската идеја“, вели Куновска за Утрински весник

25.10.2013 - 00:08

најчитано сега