Уште еден министер на СДСМ заглави на лустрација

Комисијата за верификација на фактите лустрираше поранешен министер за внатрешни работи од редовите на СДСМ.

Како што пренесе Нова ТВ, лустрираниот од политички и идеолошки причини го следел тогашното раководство на ВМРО-ДПМНЕ во случајот „Темел“.

Инаку, денеска уште тројца високи полициски функционионери заглавија на лустрација.

 

03.10.2013 - 15:49
Фото: 
Академик.мк

најчитано сега