35 години откако рачно е составено првото Југо

Пред точно 35 години е составен рачно првиот модел на легендарниот автомобил "Југо".

Првито Југо се појавило на 2 октомври 1978 година а сериското производство на овој автомобил започнало во 1980 година.

Славниот автомобил стигнал во Америка во 1985 година, а се рекламираше како  „Втор автомобил за нашето семејство“ и „Конечно имам пари за нов автомобил“.

 

03.10.2013 - 15:17
Фото: 
Таратур

најчитано сега