Заврши петтиот состанок на работните групи од Македонија и Бугарија

Денеска во Крива Паланка се оддржа петтиот состанок на работните групи од Република Македонија и од Република Бугарија.

Состанокот беше во врска со нацрт текстот на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка.

На состанокот, како што соопшти Министерството за надворешни работи, посебно биле разгледани отворените прашања по однос на кои се бара заедничко решение.

17.09.2013 - 16:16

најчитано сега