Тројца Алжирци и Сириец сакале нелегално да влезат во Македонија

Вчера вечерта околу 20:45 часот, македонската полиција заедно со царинските службеници од Царинската испостава-Гевгелија, спречиле обид за нелегално минување на државната граница од Грција во Македонија.

Полицијата открила четворица странски државјани, од кои тројца државјани на Алжир и еден државјанин на Сирија. Лицата биле предадени на грчките погранични органи.

 

најчитано сега