ВИДЕО: Ова е мобилниот телефон на иднината

Истражувачите веќе произвеле телефон кој е тенок колку хартија а кога не кој ве бара, тој почнува да се превиткува. За телефонот се уште не е измислена доволно тенка и флексибилна батерија па затоа, тој постјано е вклучен во струја. Научниците очекуваат, вакви уреди да се користат масовно за 5 до 10 години

најчитано сега