Новиот гаф кој го насмеа светот: Австралиска политичарка мисли дека Исламот е земја

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Австралиската политичарка Стефани Банистер го доби прекарот  "Новата Сара Палин" откако во интервју за телевизијата Channel Seven изјави дека Исламот е земја.

- „Јас не се противам на Исламот како земја, но чувствувам дека нивните закони не треба да се добредојдени тука во Австралија“, изјави Банистер.

Воедно, таа и терминот "харам" го помеша со Куранот за време на интервјуто.

Видеото веднаш стана хит на социјалните мрежи.

11:35

најчитано сега