Рослер: Новото отпишување на грчкиот долг не е неопходно

Новото отпишување на грчкиот долг не е неопходно, изјави денеска германскиот министер за економија Филип Рослер во интервју за ДПА.

- Со доаѓањето на власт на новата Влада, Грција постигна видлив напредок, посочи Рослер.

Тој наведе и дека Атина не може да ги избегне реформите на пазарот на труд, во системот за социјално осигурување, во управувањето и приватизацијата на државните претпријатија.

ФОТО: Лидер.мк

12:53

најчитано сега