Ѓоковиќ: Не се кријам од допинг тестот - сите знаат каде да ме најдат

Српскиот тенисер Новак Ѓоковиќ, изјави дека ќе оди на допинг тест кога и да го побараат тоа од него. Ѓоковиќ вели дека е сигурен дека така прават и сите останати спортисти.

- Имам голема одговорност пред антидопинг агенцијата. Сите органи се трудат овој спорт да го одржат чист, и тоа им го препуштам нив. Ќе направам допинг тест кога и да го побараат тоа од мене, не се кријам, знаат каде да ме најдат и сигурен сум дека така прават и сите останати играчи, рече Ѓоковиќ во Монтреал.

 

најчитано сега