Од денеска тестирање на новата верзија на електронски катастар

Од денеска во сите одделенија на Агенцијата за катастар на недвижности ќе се врши тестирање со паралелна работа на новaта верзија на електронскиот катастар со вклучена графика, заради миграција на нова хардверска и софтверска платформа.

Од Катастарот информираат дека поради оваа тестирањето може да дојде до зголемување на времeто потребно за прием на предмети и издавање на податоци на шалтерите во Одделенијата.

ФОТО: Евести

најчитано сега