Канчевска-Милевска ќе се сретне со Захариев

 

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска ќе се сретне со градоначалникот на Штип Илчо Захариев  и со директорите на националните установи од областа на културата во Штип.

Според предвиденото, Канческа-Милевска заедно со градоначалниците на Штип и Карбинци ќе го посети и археолошкиот локалитет Баргала, каде што првпат по 45 години е воведена електрификација. 

ФОТО: Алфа

најчитано сега