Тајна геј-парада се одржува во Србија

 

Денеска неколку претставници на хомосексуалната заедница во Србија започнаа да се движат по белградските улици. Се работи за тајна геј-парада која се одржува по повод 27 куни, Денот на гордоста.

"Покажи гордост - тестирај ја совеста" е мотото на денешната парада. 

- Иако денеска имаме поголеми права сепак сметаме дека треба да имаме повеќе права како што заслужуваме, велат од заедницата за Телеграф.

Поддршка на денешната парада дадоа и безброј невладини организации.

 

 

најчитано сега