Состанок на работната група за проверка на избирачкиот список

Денеска состанок ќе одржи работната група за проверка на избирачкиот список во Државната изборна комисија.

На состанокот ќе бидат разгледани Протоколот за начинот на ажурирање на Избирачкиот список согласно одредбите на Изборниот законик и Упатството за ажурирање на Избирачкиот список и Информацијата за Меморандумот за соработка помеѓу Мисијата на ОБСЕ во Скопје и ДИК за спроведување заеднички активности за проверката на Избирачкиот список.

најчитано сега