На Богородица се чека со часови - Македонија се враќа дома

На граничниот премин Богородица возилата чекаат од 30 до 60 минути за влез во државата информираат од АМСМ. Големи колони возила има и на грчката страна каде чекањето надминува и еден час. Наши читатели велат дека за да го поминете граничниот премин, потребни се најмалку 2 часа.  На останатите гранични премини нема подолготрајни задржувања за влез и за излез од државата. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините.
За пролжениот викенд, над 23.000 граѓани на Македонија заминаа за Грција. Истовремено, Охрид остана празен. Кавка бешеатмосферата во македонскиот турстички бисер викендов, погледнете тука

најчитано сега