Македонија | 01.10.2016 - 15:25
– Истражувањата покажуваат дека ВМРО-ДПМНЕ повторно ќе победи на претстојните избори на 11 декември со значајна разлика...
Македонија | 01.10.2016 - 13:51
СЈО е продолжена рака на СДСМ. Екс директорот на УБК Сашо Мијалков на прашање на Press24 одговара дека последната...
Бизнис | 01.10.2016 - 13:26
Рејтинг агенцијата „Стандард и Пурс“ по втор пат годинава го потврди кредитниот рејтинг на Република Македонија ББ – со...
Македонија | 01.10.2016 - 13:05
Со она што во Скопје се направи во последниве години со право може да се каже дека главниот град може да се спореди со...

СТАВ

Катица Прва Јанева

Кралицата Катица Прва Јанева започна нова традиција во државата. Се вдаде во изградба на нов поредок, нови правила, нов систем, нова политика, нова (не)одговорност. Од нејзиното минатонеделно обраќање пред законодавниот...

Каракамишева: Заев, Република Македонија не е твој пашалак

По секое интервју, по секоја дадена изјава, јавно кажан збор од Заев, човек останува со подотворена уста, со неверување за чуеното, со безброј прашања дали е и ова можно. Заев дефинитивно заслужи да има своја графа во...

Зошто не сакате да го разберете Заев, смртници?

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, го демантираше СДСМ. Да, се е во ред со вашиот вид. Добро прочитавте. Во живо, на терен - во Прилеп, пред прилепчани Заев уште еднаш го повтори истиот став за двојазичноста,...