Крит: Со сатар ги нападнала даночните административци

Гркинка со сатар во рака ги шокира службениците и граѓаните, упаѓајќи во даночната администрација на островот Крит, пишува весникот „Етнос“.

Жената успеала да влезе во даночната служба во градот Хања без да биде забележана од обезбедувањето и нападнала службеници, но по интервенцијата на полицијата, била приведена.

Кризата ги погоди Грците, кои шеста година по ред се борат со длабоката рецесија и мерките за штедење.

најчитано сега