Се палат обложувалници во Тетово

Се уште непознато ливе утрово околу 2:30 подметнало пожар во обложувалницата Мат беј во Тетово. Како што инфомира полицијата, лицето насилно ја отворило влезната врата и од кесата која ја носело со себе извадило 2 шишиња со запаллива течност по што подментало пожар. 
Според информациите кои на полицијата и ги дал управителто на менувачницата пожарот направиш голема штета која се проценува на над 20.000 евра. Пред три недели на сличен начин, маскирано лице фрлило запалива течност и предизвикало пожар во спортската обложувачница “Моцарт“ во близина на центарот на Тетово. Тогаш беше причинета само помала материјална штета. 

 

најчитано сега