Ристовски апелира: Да ги заштитиме децата - да се поништи одлуката на Уставен за педофилите

Министерот за труд и социјална политика, Спиро Ристовски упати апел да се смени одлуката на  Уставниот суд донесена вчера  да поништи три члена од Законот за регистар на педофили.

Ристовски изрази голема загриженост посочувајќи дека Законот е денесен да се заштитат децата.

Нагласи дека е шокиран од одлуката Уставниот суд да ја прифати иницијативата на петмина сторители на ваков тип кривично дело и истакна дека не разбира за каков тип на итнегритет се работи, кога станува збор за лица коишто извршиле кривично дело „сексуално злосторство на малолетно лице“.

 

најчитано сега