Из(РОД)И

Гоце Попев, одамна пензионираниот македонски фудбалски судија, кој е прокламиран навивач на Црвена звезда, во изјава за белградскиот „Спортски Журнал“ вели дека на утрешниот меч Партизан-Црвена звезда ќе отпатуваат 15 автобуси со македонски навивачи на црвено-белиот тим.Помина натпреварот у Скопје меѓу МЗТ и Партизан и сега е редот оние грлати и горди ,,Мзкедонци” кои ја остаија душата за Партизан да тркнат на крстарење до матрицата. Ја би да одам исто накај север ама да го посетам борделот на Хашим Тачи . Да видам како тоа човекот си работи за свој ќејф и да удрам неколку тури на параспурлук со тоа украинките по собите. Украинки сум гледал како играат ракомет у Кометал. Ама радо би да видам како играат украинките две на еден у тројка, врбувајќи ме на еден групњак зачинет со многу алкохол и бели кристали во носот. Нека не бере гајле Хашим за робата. Нема да ја оштетувам.
Но тоа се различни фетиши у животот. Додека некој сака да го кваси на тетовиран грб на раскалашена украинска фукара, да го бања мачорот у шише виски, некој гине да отиде горе до Белград, и да биде поголем Србин од Србите. Поголем Делија и Гробар од самите Делии и Гробари.

Не би било лошо оние баткине кои ќе одат у Београд на дерби Партизан -Ѕвезда уз пат да поминат до Пеќ и да му клекнат на српскиот патријарх под мантија. Да им исчати малку за среќен пат и да им даде прошка на овие македонски чеда што залутале од стадото како невини овчички. Залута и чичко Јован ама си го прибраа на време. Јоки сега прича српски боље него Иринеј. Прича Јоки срспки за цел свет да го разбере. Така и нашите верни фанови, кои не за Македонија, ами за Партизан и Ѕвезда ќе одат да се дерат под српските орли и ќе плукнат на провокацијата со грчкото знаме у сред Скопје кои го извадија нивните браќа и за ФИРОМИЗИРАЊЕТО у Јагодина. 

 

Целиот пост прочитајте го на блогот на Комита

Категоријата БЛОГЕРАЈ има за цел да ја развива слободната мисла и да ги поттикне читателите својот став да го искажат јавно. Се превземаат главно теми поврзани со политката, социјалата и актуелните настани. 
Редакцијата на Press24 го превзема само воведот на авторот, а за целиот текст читателите ги упатуваме на оригиналниот линк. Редакцијата на Press24 не секогаш ги дели ставовите со оние на авторот на постот.
Сите заинтересирани блогери кои сакаат нивниот пост да биде објавен во оваа рубрика може да го контактираат уредникот на aleksandar@press24.mk

28.10.2013 - 22:08