Реконструирана спортската сала во ОУ „Живко Брајковски“ во Бутел

Денеска во Бутел во основното училиште „Живко Брајковски“ ќе биде пуштена во употреба реновираната спортска сала.

 Се работи за спортска сала со вкупна површина од 689 метри квадратни.

Реконструкцијата на спортската сала чинеше 20.000 евра, од кои 80 отсто се донација од УСАИД во рамки на Проектот за меѓуетничка интеграција, а 20 проценти од средствата обезбеди општина Бутел.

ФОТО:Влада 

најчитано сега