Во среда нема да се работи - еве ги сите неработни денови до крајот на годината

Следната среда е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Како што објавува Министерството за труд и социјална политика, 23 Октомври, Денот на Македонската револуционерна борба, е неработен за сите граѓани на Републиката.

Министерството воедно и  го честита Денот на Македонската револуционерна борба.

Неработни денови за сите граѓани на Македонија

- 08 Декември (недела), “Св. Климент Охридски”, односно 9 декември (понеделник) е неработен ден

За граѓаните од католичка веросиповед

25 Декември (среда), првиот ден на Божик 

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

22 Ноември (петок), Ден на Албанската азбука 

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

21 Декември (сабота), Ден на настава на турски јазик  

18.10.2013 - 12:51

најчитано сега