Ќе има и Парада на гордоста и протести во Црна Гора

Партијата „Српска листа“ ги повикала граѓаните на Црна Гора да излезат  на протест поради одржувањето на Парада на Гордоста.

Протестите се најавуваат дека ќе се одржат за време на геј парадата.

Министерот за внатрешни работи Ратко Коњевиќ оценил дека овој собир е најризичен во Црна Гора и поради тоа парадата ќе биде обезбедувана од 2.000 полицајци.

Парадата на гордоста треба да се одржи на 20-ти октомври.

 

18.10.2013 - 09:27

најчитано сега