До кога со ВАШИТЕ деца?

Не напунија Србите у фудбал као порно глумица шо е напунета на крај од порно филм. За тоа сељачизмот со името нема да го дрвиме, јасно е ко ден, кажано е се. Меѓутоа она што сам можеш да си го напраиш не можат ни стотина други а со односот кон државниот дрес на оние дрводелци што се прошетаа до Јагодина не заслужија ништо повеќе освен со Там камион да ги вратат у Скопје као артикл од дрвената индустрија( и тоа без печат).

Долги години репрезентативниот дрес на многу фудбалери им беше само убава шанса да се шитнат на странскиот пазар и да напраат каква таква кариера во некоја од лигите на Кипар, Азербејџан, Србија или у некоја второлигашка екипа у Швицарска.

За мене прав европски ков е кога фудбалер ти игра у Италија, Англија, Германија или Шпанија. Такви ги имаме на една шака. Пандев, Новески, Попов, Ибраими и тука кругот се затвара. Можеби е тука веднаш до нив и малиот Давид но секако премногу е рано и нефер на него да ослонуваме надеж за некаков напредок кога 22 години од првите луѓе у нашиот фудбал го гледаме истиот партизански филм. Непотизам, фурање на свои копиљаци, менаџерски врски околу селекторите на репрезентациите и сето тоа без никаков отчет за сработеното.

Целиот пост прочитајте го на блогот на Комита

Категоријата БЛОГЕРАЈ има за цел да ја развива слободната мисла и да ги поттикне читателите својот став да го искажат јавно. Се превземаат главно теми поврзани со политката, социјалата и актуелните настани. 
Редакцијата на Press24 го превзема само воведот на авторот, а за целиот текст читателите ги упатуваме на оригиналниот линк. Редакцијата на Press24 не секогаш ги дели ставовите со оние на авторот на постот.
Сите заинтересирани блогери кои сакаат нивниот пост да биде објавен во оваа рубрика може да го контактираат уредникот на aleksandar@press24.mk

17.10.2013 - 00:10

најчитано сега