Папата го дава својот мотор на аукција

Папата франциск одлучи да го даде својот мотор „Harley Davidson" на аукција.  Папата овој мотор го доби на поклон во јуни кога 35.000 љубители на мотори допатуваа во Рим на прославата на 110 роденден на американскиот бренд, објави Daily telegraph.

Парите од моторот ќе бидат вложени за бнова на хостелот и јавната кујна на Каритас во Рим.

 

15.10.2013 - 12:34

најчитано сега