Муслиманските верници го прославуваат Курбан Бајрам

Муслиманските верници ширум светот денеска го празнуваат првиот ден од од двата најголеми празника во Исламот, Курбан Бајрам. 

Празникот се прославува четири дена, а започнува два месеци и десет дена по Рамазан.

Секоја година празникот се случува во различно време. По утринската молитва, верниците посетуваат гробишта, принесуваат и жртва, а месото се дели за сиромашните, роднините и дел се остава во домот.

Им го честитаме Курбан Бајрам на сите муслимански верници!

15.10.2013 - 09:12
Фото: 
Денешен

најчитано сега