ФОТО: Најпопуларните социјални мрежи за 2013 година

 

Според податоци од сајтот аlexa.com Марк Грахам  и Стефано Де Сабота , составиле карта за кои интернет сајтови се најпопуларни во светот.

Како и што претпоставувате „Гугл“ и „Фејсбук“ се на водечките позиции. Судејќи по оваа карта Македонците најмногу го користат интернет пребарувачот “Гугл“, како и поголемиот дел од светот. Интересно е тоа што соседните Србија, Албанија, БиХ, како и речиси цела северна Африка, најмногу го отвараат „Фејсбук“.

 Погледнете ја мапата каде црвено обоените се за „Гугл“, а сите за „Фејсбук“.

04.10.2013 - 12:53

најчитано сега