Конференција за Евреите на Балканот

Денеска во Македонската академија на науките и уметностите ќе се одржи меѓународна конференција „Евреите на Балканот: историја, општество и култура“. 

Истата ќе биде организирана од страна на Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија во соработка со МАНУ и Универзитетот „Бар Илан“ од Израел. 

На конференцијата ќе учествуваат голем број светски реномирани историчари и истражувачи од областа на сефардската историја, јазик и култура. 

29.09.2013 - 11:15

најчитано сега