Скопјани добиваат ново место за шопинг - познатиот бренд „ХиМ“ отвара продавница во Скопје

Наскоро скопјани ќе имаат ново место за шопинг. „Хенес и Мориц“, шведската мултинационална компанија за облека наскоро ќе отвори продавници во Скопје.

Како што пренесе Утрински, деновиве спроти ТЦ „Рамстор“ еден локал е обвиткан со натписите „Наскоро“ со логото на познатиот бренд „ХиМ“.

Инаку, модниот синџир „ХиМ“ продава облека за мажи, жени и деца, а досега постои во 43 земји, а од 2011 година има околу 94.000 вработени лица.

23.09.2013 - 10:47
Фото: 
Утрински

најчитано сега