Вашата нова Југославија

Деновиве читам по форумиве повторно се актуелизира и се мрчи за создавањето на некоја нова СФРЈ,(оние од Камени мост шо доручкуваа ќе умрат од среќа) додуша малку редевидирана без оние луди Хрвати и Словенци кои шо отидоа ван тие Титови дешавки туку со едни нови југословенски потомци + Албанија и Косово.
Ако ние може себе да се наречеме за директни потомци на Аце и Филип тогаш пичкин дим би било и Албанезиве да ги напраиме јужни словени нели батиња? На иднината не мора да се мисли. Цехот нека го платат новите генерации со нова граѓанска војна уште покрвава од онаа што пустошеше низ бивша Југославија а не не одмина ниту нам. Бре што килави биле тие Титовите партизани, што се на напраија да ја уништат таа проклета творба од која изгинаа 350 000 и кусур илјади луѓе, сега тука некои нови дебелоглавци сакаат да им плукнат на минатиот труд и пак да не соберат на купче. За уште едно садо-мазо дружење пошто никој не може толку јако да ебе колку шо нашиот гс може да издржи нели?

Целиот пост прочитајте го на блогот Приказни од булеварот

 

Категоријата БЛОГЕРАЈ има за цел да ја развива слободната мисла и да ги поттикне читателите својот став да го искажат јавно. Се превземаат главно теми поврзани со политката, социјалата и актуелните настани. 
Редакцијата на Press24 го превзема само воведот на авторот, а за целиот текст читателите ги упатуваме на оригиналниот линк. Редакцијата на Press24 не секогаш ги дели ставовите со оние на авторот на постот.
Сите заинтересирани блогери кои сакаат нивниот пост да биде објавен во оваа рубрика може да го контактираат уредникот на aleksandar@press24.mk

22.09.2013 - 23:56

најчитано сега