Јавниот долг намален за 0,6 %

Јавниот долг заклучно со 31 јули годинава бележи намалување и според објавените податоци на Министерството за финансии изнесува 33,6 проценти од БДП. Во однос на податоците од вториот кваратал годинава кога изнесуваше 34,2 проценти е намaлен за 0,6 отсто. 

Вкупниот долг на централната влада заклучно со 31 јули изнесува 2.607,7 милиони евра. Надворешниот долг е 1.611 милиони евра, а внатрешниот 1.059 милиони евра.

30.08.2013 - 10:36

најчитано сега