Канческа-Милевска ќе ја прошета Хераклеа

 

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска и директорот на Управата за заштита на културното наследство Виктор Лилчиќ денеска ќе го посетат археолошкиот локалитет Хераклеа во Битола.

Канческа-Милевска и Лилчиќ ќе се запознаат со новите откритија до кои дојдоа археолозите во изминатиот период. 

23.08.2013 - 08:42
Фото: 
нова македонија

најчитано сега