Лошо по нашето здравје - кога правиме скара сите ја правиме оваа опасна работа
Правењето скара е многу опасно за сите нас. Тоа е така, бидејќи со правењето скара се ослободува канцерогена материја која се означува како акролеин. Затоа избегнувајте често правење скара.
Подобро е месото да го испечете во тава. Така нема да биде мрсно и ќе биде поздраво. Сепак, доколку повеќе сте за варијанта скара, тогаш не го сечете месото додека го пржите на скара.
Оваа маринада е идеална и здрава за правење скара:
- 3 или 4 чешниња лук
- маслиново масло
- малку оцет
- малку сол и бибер
Измешајте ги состојките, а потоа оставете го месото во нив да отстои. Скарата ќе биде превкусна.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа