Ристовски и Кирнаг ќе доделат стипендии за студирање во Словачка

Министерот за образование и наука, Спиро Ристовски и амбасадорот на Република Словачка Роберт Кирнаг денеска ќе доделат стипендии за студирање на македонски студенти на високообразовните установи во Словачка.

Средствата за студирање се обезбедени од Владата на Република Словачка, врз основа на воспоставената билатерална соработка во областа на образованието и науката. 

ФОТО: Влада.мк

најчитано сега