Албанската полиција уапси 58 лица кои работеле на плантажите со марихуана во Лазарат

Албанската полиција уапси 58 лица кои работеле на плантажите со марихуана во селото Лазрат, а конфискувале и камиони со приколки и цистерни.

Жителите на селото Лазарат, познато по производството на марихуана, годишно од шверцот со наркотоци заработувале неверојатни 4,5 милијарди евра.

Според полицијата, во Лазарат се одгледува дрога на секое парче земјоделска земја, па дури и во дворовите на куќите.

ФОТО: Евести

 

09:29

најчитано сега