Една жена почина од колера во Авганистан

Во североисточниот дел на Авганистан 1.492 лица се заболени од колера.

За жал од колерата почина една жена, додека сто лица се во критична здраствена состојба.

Епидемијата на колера избувна пред три дена во градот Чапа, во областа Дарајен. Градот е ставен под карантин, а 36 луѓе се хоспитализирани.

ФОТО: Сител

 

14:56

најчитано сега