Често џвакате мастика а не сте ни свесни колку е опасно тоа

Познато е дека адитивите се штетни по здравјето.Најновите истражувања покажале дека и кога јадеме леб или џвакаме мастика сериозно го загрозуваме нашето здравје.

Долгорочното конзумирање адитиви го намалува имунитетот и не прави поизложени на инфекции пишува Dayli mail.

Поточно, титаниум диоксид, кој се јавува во храна како Е171, и штети на бактериската структура во рамките на цревата, што предизвикува лошо  варење и апсорпција на храната.

Штетните бактерии, така лесно може да се пробијат во внатрешноста на телото и полека го уништуваат.

Хроничната изложеност на адитиви го  уништува нараснувањето во стомакот, кое е одговорно за апсорпција на хранливи материи,и добрите бактерии во цревата се уништуваат, и го нарушува нивниот биланс во однос на лошите бактерии.

 

 

 

 

 

 

24.02.2017 - 12:10

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега