Често џвакате мастика а не сте ни свесни колку е опасно тоа
Познато е дека адитивите се штетни по здравјето.Најновите истражувања покажале дека и кога јадеме леб или џвакаме мастика сериозно го загрозуваме нашето здравје.
Долгорочното конзумирање адитиви го намалува имунитетот и не прави поизложени на инфекции пишува Dayli mail.
Поточно, титаниум диоксид, кој се јавува во храна како Е171, и штети на бактериската структура во рамките на цревата, што предизвикува лошо варење и апсорпција на храната.
Штетните бактерии, така лесно може да се пробијат во внатрешноста на телото и полека го уништуваат.
Хроничната изложеност на адитиви го уништува нараснувањето во стомакот, кое е одговорно за апсорпција на хранливи материи,и добрите бактерии во цревата се уништуваат, и го нарушува нивниот биланс во однос на лошите бактерии.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа